The Royal British Legion Band & Corps of Drums (UK)

De Royal British Legion Band & Corps Of Drums is een Marching Band met als thuisbasis Romford, Essex. De band vierde hun diamanten jubileum in 2012.

In 2009 deed de band mee aan het Wereldmuziekconcours in Kerkrade en won twee gouden medailles terwijl ze als enige het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigden. Dit brengt de teller in totaal op 10 wereldtitels sinds de eerste deelname in 1993. De band heeft de afgelopen 15 jaar veel succes gehad en was ook de eerste band die ooit een clean sweep had behaald in de TYMBA-wedstrijden van 2006, door elke afzonderlijke trofee te winnen en daarmee de titel "Supreme Champions" te claimen.

Meer recentelijk heeft de band de eer gehad om in heel Groot-Brittannië en ver erbuiten op verschillende evenementen op te treden, waaronder in St. Petersburg Rusland, Ville-le-Grand Zwitserland, Birmingham VK, Malmö Zweden, Berlijn Duitsland, Boekarest Roemenië,

En heel wat TV-optredens. De Band is opgericht in 1952 door Mr Peter Richardson B.E.M en is één van de oudste onafhankelijke jeugdbands van het Verenigd Koninkrijk. Ze waren de eerste jeugdband die ooit mocht aantreden op de Edinburgh Military Tattoo en heeft met bijna elke band van Her Majesty's Armed Forces opgetreden tijdens vele verschillende militaire evenementen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Ze combineren dezelfde militaire discipline als alle Engelse militaire bands en zijn daarom ook de ideale voorbereiding op een carrière “in the army” als lid van één van de verschillende Guards Bands, Royal Marines,…

Junioren Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk - DVS (NL)

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Met regelmaat nemen de Junioren deel aan concoursen en kampioenschappen. Het korps veroverde op 23 juli 2022 de titel Wereldkampioen mars. Een prestatie waar de Junioren trots op zijn.

Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit. Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

Exempel.TheBand (NL)

De marchingband is het vlaggeschip van EXEMPEL. THEBAND bestaat uit bijna 60 muzikanten uit de hele midden Brabantse regio. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar. Wekelijks wordt op woensdagavond gerepeteerd onder leiding van dirigent Matthijs Kruik en slagwerkinstructeur David Nadin. Visual designer is Pim van Kan.

THEBAND. is een graag geziene gast op taptoes en streetparades in het binnen- en buitenland. Met de shows ‘Tuin der Lusten’ en ‘Can You Feel It?!’ zullen zij dit seizoen te vinden zijn op vele taptoevelden.

Ze behaalden op het laatste WMC (2022) een gouden medaille met lof in de divisie marching en een gouden medaille in de divisie show. Absolute topklasse dus!

Taptoe Brugge Massed Pipes & Drums (SCOT & B)

Voor het eerst brengen we op Taptoe Brugge een Massed pipes & Drums.

Door een unieke samenwerking tussen pipebands uit Schotland en Vlaanderen kunnen we dit realiseren. Denk aan de grote groepen pipers die je kan zien op de Edinburgh Tattoo en beeld je daar dan het unieke decor van de Burg bij en je krijgt nu al kippenvel. Meer dan 70 pipes & drums zullen u meevoeren naar de Schotse Highlands en de aanwezigen een speciaal voor Taptoe Brugge gemaakte show brengen. Niet te missen!

Kon. Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke (B)

Het voorprogramma van deze editie wordt gebracht door een harmonie van eigen Brugse bodem: Kon. Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke. De muziekvereniging die meer dan 80 leden telt bestaande uit de harmonie en de drumband.

De harmonie treedt op voor diverse gelegenheden zoals: wandelconcerten, kioskconcerten en het opluisteren van officiële plechtigheden.

Het repertoire is erg gevarieerd en bevat onder andere klassieke muziek, popsongs, originele drumbandcomposities en werken voor harmonieorkest, filmmuziek en marsen.

De harmonie staat onder de deskundige leiding van Bruggeling Christoph Bonte.

Stadsbeiaardier Wim Berteloot

Stadsbeiaardier Wim Berteloot speelt het afscheidslied op de Brugse beiaard als hommage aan Marc & Ann De Langhe, overleden voorzitter van de Kon. Fedekam West, stichter van deze taptoe én zijn in november 2022 overleden echtgenote die tientallen jaren lang de steunpilaar was voor Taptoe Brugge, zal deze avond opnieuw de onvergetelijke start zijn van het Brugse zomerseizoen.

Wim Berteloot studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Gent waar hij naast het diploma "nieuwe structuur- theorie" eerste prijzen behaalde voor notenleerharmonie en praktische harmonie. Hij behaalde er ook zijn pedagogisch getuigschrift. Hij behaalde in 2000 het einddiploma van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen.

Hij is muziekleraar aan het Klein Seminarie Roeselare en aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten "Adriaen Willaert" (de koorklas). Daarnaast is hij docent aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn (afdeling Roeselare).

Berteloot is ook dirigent van het Mannenkoor "De Kerels"  uit Emelgem (Izegem).

Toen hij in oktober 2017 Frank Deleu opvolgde als stadsbeiaardier van Brugge, was hij reeds stadsbeiaardier van Menen (2013 - heden), stadbeiaardier van Diksmuide (2016 - heden) en adjunct stadsbeiaardier in Roeselare (2001 - heden).

Wim Berteloot

Presentatie Joyce Desmet

Begin 2017 werd een kleine Bearcub geboren, op Brugse bodem, in de vorm van een 1 mans (lees 'vrouw' :-)) zaak gericht op advies & support inzake 'communicatie'. Het idee ontstond in Homer, Alaska waar ik een tijdlang ging herbronnen tussen de bruine beren. Daar zette een kleine cub na 3 maand eindelijk de stap in de oceaan en genoot er van zijn eigen reflectie (en zijn eerste met eigen klauwen gevangen zalm ;-)). Tussen de opdrachten door probeer ik hier af en toe een berenpootafdruk na te laten en de mensen te laten genieten van mijn stem.

Joyce presenteert al enkele jaren Taptoe Brugge.

Christoph Bonte: Taptoemaster of closingceremony

Nieuw voor deze editie is dat de volledige slotceremonie in handen is van een Taptoemaster of closingceremony, nl. Christoph Bonte. Naast de traditionele zaken zoals de nationale volksliederen zal hij het slot van de Taptoe in handen nemen en een nieuwe wending geven.

Christoph genoot zijn muzikale opleiding in het Brugse Conservatorium (voor slagwerk) en in het Conservatorium aan Zee in Oostende (voor orkestdirectie) en is dirigent van de KH Vermaak na Arbeid Koolkerke en de Kon. Speelschaar SFX Brugge.

Download (2)